Hartverwarmend welkom in Nieuwkoop voor ons Jeugdkamp Diamantweek

Maar liefst 31 jonge deelnemers aan het jeugdkamp Diamantweek van Combiwel Jongerenwerk Zuid zijn maandagavond 29 juli op het stadhuis van Nieuwkoop ontvangen door burgemeester Frans Buijserd. Het bezoek was hartverwarmend en stond in het teken van de Lionclub, die deze unieke kampweek organiseert. Stadsdeelbestuurder Amsterdam-Zuid Flora Breemer en Combiwel Buurtwerk directeur Monique de Vries waren aanwezig om hun waardering voor Nieuwkoop over te brengen.

Na de ontvangst door burgemeester Frans Buijserd, kregen alle jonge kamptalenten uit handen van de burgemeester en stadsdeelbestuurder Flora Breemer een ‘diamant’ (geslepen kristal) en een toespraak. Dit als compliment voor het persoonlijke talent dat zij inzetten op het kamp of in hun Amsterdamse buurt, waaronder bijvoorbeeld de Diamantbuurt.

Aan het einde van de bijeenkomst heeft Flora Breemer de Lions en de gemeente Nieuwkoop bedankt voor hun gastvrijheid en de deelnemers een fantastische week toegewenst. Zij vroeg de jongeren lief voor elkaar te zijn en aan het einde van de kampweek een goede eigenschap in Nieuwkoop achter te laten en iets wat zij tijdens kamp geleerd hebben mee terug te nemen naar Amsterdam.

Monique de Vries sprak lovende woorden over het Nieuwkoops initiatief, waarbij zij de hoop uitsprak, dat het voorbeeld van Nieuwkoop zal worden opgevolgd door andere Lionclubs, bijvoorbeeld in of rond Amsterdam, zodat volgende jaar meer groepen jongeren uit Amsterdam een fantastische kampweek kunnen beleven.

De jongeren verrasten de Lionsclub Nieuwkoop met een grote gegraveerde ‘Diamant’. Zij overhandigde deze aan Henk van Schie, de president Lions Nieuwkoop, die zichtbaar geroerd was door deze verrassing. Deze grote ‘diamant’ zal vanaf nu elk jaar worden overgedragen aan de Lionsclub die het nieuwe jeugdkamp organiseert.

De Jeugdkamp ‘Diamantweken’ door de Lionsclubs
Sinds 2012 heeft het jongerenwerk van Combiwel in samenwerking met Lionclubs in verschillende gemeentes een zomervakantieweek (Diamantweek) voor jeugd uit Amsterdam Zuid georganiseerd. Elk jaar gaan ongeveer 30 jeugdigen – die om uiteenlopende redenen niet op vakantie kunnen gaan of die een steuntje in de rug verdienen – mee op kampweek. Lokale Lionclubs faciliteren en financieren de kampweek; zij regelen zowel de logistiek, het verblijf, het eten en drinken en zorgen voor de activiteiten. Lions organiseren activiteiten en helpen begeleiden, dit samen met de professionele Combiwel jongerenwerkers. Ieder jaar geeft de organiserende Lionclub het stokje door aan een andere afdeling.

Dit concept hebben we samen met Lions van Nieuwkoop ontwikkeld.