Home-Start & Opvoedadviseur

Home-Start

Ouders die twijfelen, er geen plezier meer in hebben, het gevoel hebben er alleen voor te staan of die de opvoeding als te zwaar ervaren worden geholpen door een getrainde vrijwilliger. Zo krijgen de ouders weer zelfvertrouwen, wordt het plezier in het opvoeden groter en worden hun sociale relaties versterkt. Combiwel voor kinderen biedt Home-Start aan in de gebieden Amsterdam West-A, West-B, Oud-Zuid, Noord, Zuidoost en in Diemen. Elk gebied heeft een coördinator. Samen vormen zij het Combiwel Home-Start team. Home-Start wordt in heel Amsterdam aangeboden, stedelijk wordt intensief samengewerkt op het gebied van het trainen van de vrijwilligers, stedelijke themabijeenkomsten en PR activiteiten.

Voor ouders
Twijfelt u over de opvoeding of hebt u er geen plezier meer in? Valt de opvoeding u zwaar of hebt u het gevoel er alleen voor te staan? In dat geval kan Home-Start u helpen om uw zelfvertrouwen en uw plezier in de opvoeding te vergroten en uw sociale relaties te versterken. Een ervaren en getrainde vrijwilligster van Home-Start kan een dagdeel per week naar u toekomen om u te ondersteunen bij de opvoeding van uw kind(eren). Naast ondersteuning, biedt de vrijwilligster praktische hulp en vriendschap. U kunt zélf aangeven op welke gebieden u steun wenst: uw vragen staan centraal.

Opvoedadviseur | Ouder- en Kindteam

Heeft u vragen of zorgen over het opgroeien of opvoeden van uw baby, jonge kind of puber? U kunt terecht bij een Ouder- en Kindteam in uw eigen wijk. Daar werken ouder- en kindadviseurs vanuit verschillende organisaties, zo ook vanuit Combiwel.

Ouder- en kindadviseurs
De ouder- en kindadviseurs werken in de wijk en houden spreekuur op school. Heeft u vragen over pesten, gamen of pubergedrag? Maakt u zich wel eens zorgen over de ontwikkeling van uw kind? Of wilt u tips om uw kindje beter te laten eten of slapen? Maakt u dan een afspraak of kom langs.

Snel en dichtbij
De ouder- en kindadviseur luistert naar u en geeft tips en adviezen. Soms is één gesprek al genoeg. Soms is er meer nodig. Bijvoorbeeld een cursus of een actieplan dat u samen met de ouder- en kindadviseur maakt. Als het nodig is, kan de ouder- en kindadviseur specialistische hulp regelen. Zo krijgen kinderen en hun ouders snel de juiste ondersteuning of hulp, dicht bij huis.