Nieuwe website voor ABC Alliantie in West

Onze organisatie voor Buurtwerk, Maatschappelijke Dienstverlening en Schulddienstverlening in West, ABC Alliantie, heeft een nieuwe website gekregen. Overzichtelijk, eenvoudig je weg vinden en snel zien bij wie je moet zijn voor hulp, advies, een activiteit, een bewonersinitiatief of om je in te zetten als vrijwilliger. Dat waren een paar van de wensen voor deze nieuwe website. We denken dat het goed is gelukt om de wensen te vervullen. Vooral als je bedenkt dat ABC Alliantie meer dan duizend diensten, spreekuren, activiteiten en contacten heeft en dat zij samenwerken met tientallen organisaties en met honderden buurtbewoners en vrijwilligers.

www.abc-west.nl 

Wat zijn de belangrijkste verschillen met de oude website?
De nieuwe site gaat uit van de vraag van de bezoeker. De ene bezoeker is bijvoorbeeld mantelzorger en zoekt ondersteuning, de ander zoekt een kaartclub en de volgende heeft schulden. Zij kunnen op de nieuwe site sneller vinden wat ze zoeken dan op de oude. Zo ook het groepje buurtbewoners dat samen een idee voor buurt wil uitwerken als bewonersinitiatief of de Amsterdammer die zich als vrijwilliger wil inzetten.

Activiteiten, diensten en spreekuren ook in één overzicht
De grote hoeveelheid aan activiteiten en diensten zijn door ABC Alliantie ingevoerd in de gemeentelijke website jekuntmeer.nl. Vervolgens laat deze website de activititen overzichtelijk zien op de ABC website. Op die manier kan de bezoeker met een paar keer klikken zien wat er te halen valt. Op de pagina’s staan de overzichten op thema of buurt.

Ook voor mensen met een beperking
Ook als iemand niet goed kan zien of lezen kan deze op de website surfen. Je kunt er de teksten namelijk laten voorlezen of je kunt kiezen voor een grotere letter.