Voor Elkaar in West – bewoners helpen bewoners

Voor Elkaar in West brengt mensen van alle leeftijden uit Amsterdam West bij elkaar om onderlinge burenhulp en sociale contacten in de eigen buurt te bevorderen. Heb je een helpende hand nodig? Heb je behoefte aan contact? Wil je iets doen voor een buurtgenoot? Dan ben je bij Voor Elkaar in West aan het juiste adres.

Denk aan een klusje in huis of in de tuin, boodschappen doen, begeleiding naar de dokter, zorg voor een huisdier, hulp bij de computer, eenvoudige thuisadministratie of een taal leren. Het kan ook gaan om samen wandelen, thuis een kopje koffie drinken, naar musea gaan of gezamenlijk een hobby of sport beoefenen, in tweetallen of in een groepje.

Ga naar de website ‘Voor Elkaar in West’

Huis van de Buurt De Boeg

Samen werken aan Welzijn in West
Bewoners van West maken samen de wijk of zoeken hulp & advies. In ons Huis van de Wijk zijn inwoners van harte welkom. Het is niet alleen een ontmoetingsplek, we helpen ook de buurtbewoners die een activiteit of buurtinitiatief willen starten. En Combiwel MaDi en De Geldcoach biedt er gratis inloopspreekuren aan voor vragen over geld, administratie of persoonlijke problemen. Zo  nodig regelen zij een afspraak bij een maatschappelijk werker of een van de sociaal raadslieden.
En wil je iets voor je buurt betekenen als vrijwilliger? Dan ben je bij ons ook aan het goede adres!

Bedrijfsbureau Combiwel

Postadres: Postbus 95304, 1090 HH

Bezoekadres:
Vlaardingenlaan 15
1062 HM Amsterdam

Metro 50, Henk Sneevlietweg
Bus 62, Maassluisstraat
Ring A10, S107-Slotervaart

In het pand ‘Lumen’ op 100 meter loopafstand van de metro, is ons hoofdkantoor gevestigd. Hier vind je ondersteunende diensten, zoals de administratie, ICT, planning kinderopvang, secretariaat, communicatie en onze directies.

Huiskamer de Tagerijn

Openingstijden van Huiskamer de Tagerijn

dinsdag 09.30 -12.30 uur

Wat het is
ABC Alliantie Welzijn biedt in Huiskamer de Tagerijn dagbesteding en sociaal contact op een veilige en toegankelijke plek waar bezoekers kunnen deelnemen aan een scala van activiteiten, gericht op ontmoeting, participatie en activering. Het programma komt met een actieve bijdrage van de deelnemers tot stand.

Omdat de locatie waar de  Huiskamer de Tagerijn is gehuisvest de hele week geopend is voor buurtbewoners, kunnen bezoekers  van Huiskamer de Tagerijn er ook op andere tijden – al of niet samen met andere groepsleden – deelnemen aan de andere activiteiten die er plaatsvinden. Zie voor dit activiteitenoverzicht: de Tagerijn, activiteitenoverzicht

Voor wie
Iedereen, maar onze aandacht gaat speciaal uit naar buurtbewoners met een psychiatrische achtergrond.

Mantelzorgers
Met mantelzorgers is regelmatig contact wanneer zij er behoefte aan hebben.

Samenwerking
In de huiskamer werken we nauw samen met Roads, die op de locatie activiteiten organiseren voor mensen met een psychiatrische beperking en Scip (Stichting Cliëntengestuurde Initiatieven en Projecten).

Huiskamer De Klinker

Openingstijden Huiskamer van de Buurt de Klinker

dinsdag 14.00 – 18.00 uur | donderdag 10.00 – 14.00 uur

Wat het is
Combiwel biedt in Huiskamer van de Buurt de Klinker dagbesteding en sociaal contact op een veilige en toegankelijke plek waar bezoekers kunnen deelnemen aan een scala van activiteiten, gericht op ontmoeting, participatie en activering. Het programma komt met een actieve bijdrage van de deelnemers tot stand. Het bereiden van een lunch met soep en en het gezamenlijk eten ervan, vormt een belangrijk onderdeel van het programma op de donderdag!

Omdat de locatie waar Huiskamers van de Buurt de Klinker is gehuisvest, de hele week geopend is voor oudere buurtbewoners, kunnen bezoekers van de Huiskamers de Klinker  er ook op andere tijden – al of niet samen met andere groepsleden – deelnemen aan de andere activiteiten die er plaatsvinden; en dat zijn er nogal wat! Zie hiervoor Huis van de Buurt de Klinker.

Mantelzorgers
Met mantelzorgers is regelmatig contact wanneer zij er behoefte aan hebben. Zo bellen kinderen om te vragen of moeder mee kan eten in de huiskamer. Of ze bellen met de vraag of we hun ouder kunnen ophalen, of dat we van te voren even kunnen bellen, omdat de ouder anders vergeet te komen.

Samenwerking
We werken op de locatie nauw samen met zorgaanbieder Amstelring

Combiwel De Geldcoach

Voorkom problemen en vraag hulp & advies aan een schuldhulverlener, budgetcoach of een van de sociaal raadslieden. Woon je in stadsdeel West? Dan ben je bij ons aan het goede adres! Onze hulp is gratis.

Hulp nodig bij je administratie of geldzaken?

mevrouw met schulden die het somber in ziet

Afspraak maken of langskomen
contact- en vraagformulier
Bellen: 020 – 723 11 50
Mailen: infosdv@combiwel.nl
Langskomen: Bos en Lommerplein 156 – 3e etage (werkdagen van 09.00 – 16.00 uur)

  • We helpen direct of maken een afspraak
  • We zetten samen met jou alles op een rij
  • We maken samen met jou een plan
  • Het verschilt per situatie hoe het plan eruit ziet
  • Je blijft zelf de baas over je plan
  • Wij helpen om je plan uit te voeren
  • En je kunt altijd bij ons terugkomen voor hulp of advies