Samen met Dynamo maken we informele ondersteuning toegankelijker

Huis van de Wijk De Pijp

Met onze collega-organisatie Dynamo en stadsdeel Zuid hebben wij de handen ineen geslagen om de ‘informele ondersteuning’ toegankelijker te maken. Op dinsdag 4 april 2017 is er de lancering van ‘Voor Elkaar in Zuid’. Onder deze naam bundelen de projecten Buurtdiensten, Buurtlijn en BUUV hun krachten. Voor Elkaar in Zuid vormt het beginpunt voor eenieder die op zoek is naar een helpende hand of nieuwe contacten in de buurt. Met een gezamenlijke backoffice en met één telefoonnummer (020 – 67 94 441) wordt vraag en aanbod van buurtbewoners beter aan elkaar gekoppeld. ‘Voor Elkaar in Zuid’ kent uitstekend de weg in het aanbod aan activiteiten en organisaties in de buurt.

Een helpende hand
Bewoners kunnen bij ‘Voor Elkaar in Zuid’ terecht als zij een klein klusje in huis of tuin hebben, dat zij niet zelf kunnen doen. Bijvoorbeeld hulp bij het doen van de boodschappen, een lamp vervangen, begeleiding naar de arts of ondersteuning bij eenvoudige administratie.

Sociaal contact
Mensen zijn bij ‘Voor Elkaar in Zuid’ aan het juiste adres als zij hun contacten in de buurt willen vergroten. Bijvoorbeeld om een hobby of interesse met anderen te delen, voor een wandeling, of een luisterend oor.

Contact
Het bezoekadres van ‘Voor Elkaar in Zuid’ is Huis van de Wijk de Pijp, aan de 2e van der Helststraat 66. Het telefoonnummer is 020 – 67 94 441. Voor Elkaar in Zuid is bereikbaar op werkdagen van 09:00 – 17:00 uur. Direct na de lancering van ‘Voor Elkaar in Zuid’, dus per 5 april 2017, zal de gezamenlijke website actief zijn: www.voorelkaarinzuid.nl