Young Originals: “Vind de baas in jezelf” gratis coaching jongeren

Young Originals biedt Amsterdamse jongeren van 16 t/m 23 jaar een perspectief met gratis coaching

De coronamaatregelen beperken jongeren in hun vrijheid. Studie, de thuissituatie, geld, wonen, vriendschappen en zelfs hun gezondheid. Het staat allemaal onder druk. Ze hebben talent, maar zien niet hoe ze daar werk van kunnen maken. Het corona isolement maakt onzeker, eenzaam en futloos. Jongeren zien dan geen perspectief meer, hebben geen plan en kunnen bij de pakken neer gaan zitten. Voor deze jongeren is er het stedelijke platform Young Originals. Gezamenlijk ingezet door ‘Samen jongerenwerk Amsterdam’.

Jongerenplatform Young Originals: “Vind de baas in jezelf”.

Amsterdamse jongerenwerkorganisaties zetten stedelijk Young Originals in als startpunt voor het bieden van coaching om jongeren weer een perspectief te laten ontdekken. Om ze weer de baas te maken van hun toekomst, van hun talent, van hun dromen. Young Originals is samen met jongeren ontwikkeld. Daardoor spreekt het jongeren aan en is de drempel zich te melden laag. Young Originals sluit aan op de jongerenculturen en de coaching komt van ervaren Amsterdamse jongerenwerkers. Zij weten jongeren te stimuleren om er weer wat van te maken. De meeste jongeren kunnen hun weg na de coaching weer goed vinden, zitten dan beter in hun vel en zien weer perspectief.

De gemeente Amsterdam investeert flink in de steun voor jongeren.

Naast Young Originals is er de mentale zorg vanuit ‘Uptalk’, een initiatief van Thrive Amsterdam, Mentaal Gezond, in samenwerking met Mindmasters, Jouw GGD en @Ease.an. Met direct contact via de chat of de telefoon wordt mentale hulp geboden aan jongeren die zich somber of gestrest voelen.

Young Originals van Samen Jongerenwerk Amsterdam richt zich met de corona-coaching met name op jongeren die op zoek zijn naar een doel of die op weg geholpen willen worden met hun talent. Je zou kunnen zeggen, die aan hun toekomst willen werken.

Monique de Vries, directeur van Combiwel Buurtwerk, een van de 6 partners in Young Originals: “Amsterdamse jongeren- en straathoekwerkers bereiken al jaar en dag veel jongeren, bieden waar nodig ondersteuning en zijn voor veel jongeren van betekenis. In coronatijd blijkt er een extra inspanning nodig. Veel meer jongeren worstelen nu met de vrijheidsbeperkingen of zien geen perspectief. We zijn als Amsterdamse jongerenorganisaties samen verheugd dat wij het vertrouwen krijgen van wethouder Simone Kukenheim en van de gemeente om met extra middelen en extra inzet veel meer te kunnen doen voor onze jongeren in de stad.”

www.youngoriginals.nl