Buurt & Bewoner Zuid

Met buurtontwikkeling en samenlevingsopbouw versterken wij het sociale weefsel in de buurt. Wij faciliteren en ondersteunen Amsterdammers die zelf initiatieven, activiteiten en organisaties tot stand brengen. Onze medewerkers en accommodaties staan daarvoor ter beschikking. In Amsterdam Zuid zijn dat de medewerkers in onderstaande accommodaties:

Versterken sociaal weefsel
De essentie van buurtontwikkeling is het versterken van het sociale weefsel in de buurt. Dit doen we door burger- en buurtkracht in het sociale domein te stimuleren en te faciliteren, o.a. door het ter beschikking stellen van onze locaties en de kennis van onze medewerkers. Onze medewerkers fungeren als aanjager, verbindingsofficier of ondersteuner. Buurtbewoners zelf zijn de trekkers en de eigenaren van bijvoorbeeld buurtinitiatieven.

Programmacoördinatoren in Huizen van de Wijk
De programmacoördinator staat in dienst van de buurt en de buurtbewoners en stelt in overleg het activiteitenprogramma op. Zij of hij streeft er naar een programma samen te stellen dat een zo breed mogelijk publiek aanspreekt. De programmacoördinator ondersteunt met praktische informatie nieuwe en al bestaande buurtgroepen die het initiatief nemen om zich voor elkaar en voor anderen in de wijk in te zetten. (Klik voor meer informatie op een van weblinks hierboven)

Voor Elkaar in Zuid – hulp in en van de buurt

Voor Elkaar in Zuid bundelt de krachten van de projecten Buurtdiensten, Buurtlijn en BUUV en is dé plek voor bewoners in Zuid die op zoek zijn naar een helpende hand, nieuwe contacten of een steuntje in de rug. Voor Elkaar in Zuid is nu dé plek voor al uw vraag en aanbod voor hulp in de buurt. Het is ook de plek waar u zich kunt melden als u wilt helpen en zich vrijwillig wil inzetten. Voor Elkaar in Zuid is gehuisvest in het Huis van de Wijk de Pijp. Download de folder Voor Elkaar in Zuid

De Buurman

‘De Buurman’ is een ruimte  in het Amstelhuis voor senioren uit de buurt (waaronder natuurlijk ook de bewoners van Amstelhuis en het Willibrorduscomplex). Het is een plek om actief te zijn en leeftijdsgenoten te ontmoeten. De vele activiteiten komen tot stand in overleg met buurtbewoners. Hier komen nieuwe ideeën voor en door ouderen tot leven!