Jongeren kregen een eigen agendapunt bij bestuurscommissie!

 

Naar aanleiding van de jongerentop (30 oktober jl.) is een aantal jongeren gisteren door de lokale politici uitgenodigd om hun aanbevelingen te presenteren op het stadsdeelkantoor President Kennedylaan. De jongeren kregen een eigen agendapunt tijdens de bestuurscommissie in zuid, waarbij zij een uur de tijd kregen om te presenteren en in gesprek te gaan met de lokale politici.

Er was veel lof voor de jongeren voor hun presentatie en grote inzet de afgelopen zes maanden voor de jongerentop. Alle partijen reageerden enthousiast.

Vooral de vraag om het woningtekort voor jongeren en de problemen met schulden kregen reacties van de partijen. Marijn van Ballegooijen (lid van het dagelijks bestuur) die verantwoordelijk is voor sociale zaken heeft de jongeren die het thema financiën presenteren uitgenodigd om met hem in gesprek te gaan. Hierin wil hij samen met hen kijken hoe de schuldhulpverlening voor jongeren korter en efficiënter kan. Daarnaast wil hij kijken naar een goed lopend project in Den Haag zoals de jongeren hadden geopperd.

De voorzitter van het dagelijks bestuur Sebastiaan Capel nodigt de jongeren uit om voor de zomer samen te kijken wat er gebeurd is met hun aanbevelingen.

Na de presentatie kregen de jongeren visitekaartjes en complimenten van ambtenaren en politici. De jongeren gingen met een euforisch gevoel weg uit het stadsdeelkantoor. Zij voelden zich gehoord en hebben er vertrouwen in dat hun punten verder opgepakt worden.