Spelinlopen

Voor ouders met kinderen tot 2,5 jaar is er de vrij toegankelijke spelinloop, meestal in de groepsruimte van een voorschool. Ouders maken er kennis met elkaar en met de voorschool. Er is aandacht voor opvoeding en de ontwikkeling van jonge kinderen. De kinderen kunnen ondertussen spelen en plezier maken met elkaar.

Combiwel voor kinderen verzorgt alle Spelinlopen in Amsterdam West en Zuid. De ontwikkeling van het jonge kind staat daarbij centraal, waarbij het betrekken van ouders bij de ontwikkeling van hun kind ook een belangrijk streven is. De spelinlopen blijken aantoonbaar een goede manier om ouders met jonge kinderen te bereiken en kinderen te laten doorstromen naar de voorschool. Er wordt nauw samengewerkt met de Ouder- en Kindteams en met kinderdagverblijven, voorscholen, basisscholen, speeltuinen, de Huizen van de Wijk of Buurt en met de oudercontactmedewerkers in de ouderkamers.

Voor ouders
Heeft u een kind jonger dan 2,5 jaar? Dan kunt u naar een spelinloop van Combiwel! De spelinlopen zijn vrij toegankelijk, dus u hoeft zich niet in te schrijven en u hoeft er niet voor te betalen. Kinderen kunnen er samen spelen en u kunt kennis maken met de andere ouders en met de pedagogisch medewerkers van de voorschool. Terwijl uw kind plezier maakt en het leerzame speelgoed van de voorschool ontdekt, kunt u praten over de opvoeding en de ontwikkeling van uw kind of uw vragen stellen aan onze medewerkers. Aan het einde van de ochtend of de middag gaan alle kinderen aan tafel om een liedje te zingen. U en uw kind zijn er van harte welkom!